PRESENTACIÓ

L'Observatori de l'Ebre ofereix un conjunt de tallers científics per a estudiants des de primària fins a batxillerat. Aquests tallers estan contextualitzats en el programa de la matèria i alhora en els àmbits en què investiga aquest Centre. Aquest curs s'ofereixen els tallers de telescopis, òptica i magnetisme. Cada taller consta d'una part introductòria dels conceptes que es treballaran i una part pràctica que constitueix la part central del taller. 

Es poden realitzar de manera simultànea el mateix dia i es poden combinar amb una visita guiada.

Requereixen reserva prèvia. La inscripció als tallers es pot fer mitjançant el següent formulari

Per a més informació contactar amb Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al telf 977500511.


ELS TALLERS

Telescopis (Primària)

optica

Aquest taller pretén apropar l’Astronomia als estudiants de primària. El taller consisteix en una xerrada sobre el sistema solar en la que es parla sobre el nostre lloc a l'univers, el perquè hi ha vida a la terra, etc... Es tracta d’una xerrada molt interactiva on els nens poder preguntar aquells dubtes que tinguin. Els alumnes construeixen un petit telescopi refractor i es visita el pavelló astronòmic de l’Observatori on poden veure els telescopis que hi ha, descobrir què són les taques solars i fer observació del sol amb el celòstat (sempre que el temps ho permeti).

Taller per a grups superiors a 25 alumnes amb un màxim de 50. L’activitat es realitza en dos grups. El taller té una durada de 2 hores i el preu és de 9 euros per alumne. El taller es pot combinar amb una visita guiada a 12 euros per alumne.

 

Òptica (Secundària i Batxillerat)

DSC 0003

Taller dirigit a estudiants de secundaria i batxillerat. Consisteix en una exposició pràctica d'alguns conceptes fonamentals d'òptica, com la radiació electromagnètica, reflexió, refracció i índex de refracció, fibra òptica, tipus de lents, funcionament de l'ull humà, etc.

Taller per a grups superiors a 10 persones amb un màxim de 20. El taller té una durada de 2 hores i el preu és de 9 euros per alumne. El taller es pot combinar amb una visita guiada a 12 euros per alumne.

 

 

Magnetisme (Batxillerat)

magnetisme

Certs materials que podem trobar a la natura posseeixen propietats “màgiques” d’atracció i repulsió; són els que coneixem com imants. Aquest taller està centrat en consolidar els coneixements sobre les propietats magnètiques i elèctriques dels diferents materials i a més, les propietats del camp magnètic de la Terra. Per assolir aquests objectius es pretén fer una sèrie d’experiments molt vistosos per a que ajudin als alumnes a entendre el concepte de camp magnètic i línies de força. Una altra propietat magnètica peculiar és la Levitació Magnètica que experimenten els superconductors refredats a temperatures molt baixes. Ens ajudarem de nitrogen líquid i comprovarem la levitació magnètica, mecanisme en què es basen els LEVTRENS.

Taller per a grups superiors a 15 persones amb un màxim de 20. El taller té una durada de 2 hores i el preu és de 15 euros per alumne. Els taller es pot combinar amb una visita guiada a 18 euros per alumne.