Observatori de l'Ebre

Seleccioni el seu idioma

Observatori de l'Ebre

El patronat de la Fundació Observatori de l’Ebre, presidit pel conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares, ha nomenat avui com a nou director de l’ens a Pere Quintana Seguí, en substitució de David Altadill Felip, qui ha estat dirigint l’entitat des de mitjans de 2013.

El nou director, el doctor Pere Quintana, és cap de la línia de recerca en Hidrologia Física i Canvi Climàtic de l’Observatori des de l’any 2008. És expert en modelització hidrològica i en la seva aplicació en l’estudi del cicle hidrològic continental, de la sequera, dels recursos hídrics, els impactes del canvi climàtic i la relació entre l’home i el cicle de l’aigua. És autor de 41 articles en revistes científiques internacionals i ha participat en 14 projectes i contractes de recerca nacionals i internacionals. És membre del Grup d’Experts en Canvi Climàtic a Catalunya i va coordinar l’equip de Sequeres i Recursos Hídrics del programa internacional HyMex. Llicenciat en Física per la Universitat de Barcelona (UB), és màster i doctorat per la Université Paul Sabatier de Toulouse.

La Fundació Observatori de l’Ebre forma part del sector públic de la Generalitat i el seu patronat està presidit pel conseller de Territori, Juli Fernàndez, atès que es troba adscrita a aquest Departament. Des de 1991 és un centre integrat a la Universitat Ramon Llull (URL) que desenvolupa tasques de recerca i estudis de doctorat.

El patronat està format pels ajuntaments de Roquetes i Tortosa, l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), la Diputació de Tarragona, l’Institut Geogràfic Nacional, el departament de Recerca i Universitats, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC).

 

El director entrant, Pere Quintana Seguí (a l'esquerra), donant la mà al director sortint, David Altadill Felip.