Com és tradició, el proper diumenge 19 de novembre l’Observatori de l’Ebre (Universitat Ramon Llull - CSIC), en motiu de la 22a Setmana de la Ciència, obrirà les seves portes al públic amb la conferència a càrrec del Iko Margalef (divulgador, astrofotògraf i col·laborador de l'Observatori).

11:00 - Conferència

J.J. Landerer, el primer geòleg planetari?

 

Coneixerem la vida i obra de José Joaquín Landerer, gran científic de l'Observatori de l'Ebre de finals del segle XIX i principis del XX. Durant els seus anys de treball, va passar de ser un aficionat a l'astronomia, a un astrònom reconegut a Europa. Descobrirem com va aplicar els seus coneixements de geologia a l'observació de la Lluna, i com va evolucionar de dibuixant a astrofotògraf, convertint-se en un dels primers geòlegs planetaris del mon.

Veurem per primera vegada, en format digital, astrofotografies, dibuixos i articles de divulgació de J.J. Landerer. Gaudirem de imatges dels eclipsis de l'any 1900 i 1905, d'aquest últim amb sorpresa inclosa i dibuixos amb detalls sublims del planeta Júpiter fets l'any 1891. A més repassarem, la gran tasca divulgativa que va fer, apropant l'Astronomia a la gent, com actualment l'Observatori de l'Ebre fa en els nostres dies.

 

FullSizeRender

Totalitat eclipse 30 agost 1905 JJLanderer telescopi web

 

12:00 Visita guiada

Visita guiada als pavellons solar, meteorològic i sísmic, amb la finalitat de donar a conèixer el patrimoni de l’Observatori i les activitats de recerca i observació que es realitzen al centre. La visita es farà a càrrec dels mateixos investigadors de l’Observatori.

 

Contacte

Pere Quintana

Cap de Premsa, Observatori de l’Ebre.

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.,

977 500 511.

Javier Carmona

Cultura Científica, Observatori de l’Ebre.

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

977 500 511.