Durant el darrer curs (2014/15) l’Observatori de l’Ebre (Universitat Ramon Llull, URL) va aconseguir finançament per a cinc nous projectes i contractes de recerca, que generaran més de 400.000 € durant els propers anys. D'aquesta manera, l'OE reforça la seva capacitat de fer recerca, malgrat les retallades dels darrers anys.

En relació a l'observatori que l'OE manté a l'Antàrtida, des de fa més de vint anys, el projecte AROMA (Plan Estatal, 283.140 € i 3 anys de durada) servirà per avançar en la seva automatització. En el projecte H2020 EPOS (81.500 €, 4 anys) l'OE aprofundirà en l'ús dels índexs geomagnètics. En un nou projecte de l'OTAN (36.400 €, 4 anys) l'OE crearà un sistema capaç de monitoritzar l'activitat ionosfèrica i predir-ne els impactes en els sistemes tecnològics.

Aquest projectes se sumen a d'altres projectes en curs. En el projecte FP7 eartH2Observe (159.389 €, 4 anys) l'OE treballa en la simulació de la sequera a Espanya. En el projecte MARCO (Plan Estatal, 3 anys) l'OE busca millorar el component hidrològic dels models regionals del clima.

L'Observatori de l'Ebre té també una comanda d'ENAGAS TRANSPORTE S.A.U., TIM/5614000664, per un servei de monitoratge en l'entorn de l'emmagatzematge subterrani de CASTOR entre l’1 de desembre de 2014 i el 31 de desembre de 2015 per valor de 75.000 € (sense IVA). Finalment, l’Observatori participa en un consorci europeu a qui l'Agència Espacial Europea ha concedit un contracte de recerca (18 mesos i 24000 €) per millorar els models de pertorbacions ionosfèriques.

L'Observatori de l'Ebre és una fundació destinada a l'estudi i l'observació de fenòmens geofísics. Fou fundat l'any 1904 i es troba al municipi de Roquetes (Baix Ebre). El seu patronat és format per la Universitat Ramon Llull, el Consejo Superior de Investigaciones Científicas, l'Agencia Estatal de Meteorología, la Companyia de Jesús, l'Ajuntament de Roquetes, l'Ajuntament de Tortosa, l'Instituto Geográfico Nacional, el Servei Meteorològic de Catalunya, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, el Departament d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona.