Observatori de l'Ebre

Seleccioni el seu idioma

Observatori de l'Ebre

Roquetes (Tarragona), 26 de setembre de 2013. — El passat 10 de setembre, el Patronat de la Fundació de l’Observatori de l’Ebre, aprovà el nomenament com a nou director del centre al doctor en Ciències Físiques, David Altadill Felip.

David Altadill Felip és natural de Tortosa, té 47 anys i està vinculat a la institució des de l’any 1994. Al llarg d'aquests anys ha treballat principalment en activitats de recerca sobre la ionosfera terrestre. Més recentment, ha estat el responsable del Projecte Antàrtic de l’Observatori i del Projecte Europeu SWING, que busca crear una xarxa de europea de comunicacions per a situacions d'emergència.

El nou director de l’Observatori de l’Ebre substitueix en el càrrec a Juan José Curto Subirats, que ha estat dirigint l’Observatori durant els darrers quatre anys. El Dr. Curto, que és funcionari del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), continuarà treballant al centre com a investigador.

El nou director té com a principal objectiu la consolidació econòmica de l'Observatori per garantir-ne la seva sostenibilitat. També, treballarà en la reorientació de les activitats amb l'objectiu de reforçar la transferència de coneixement, intensificar les activitats de divulgació, revaloritzar i preservar el patrimoni i, finalment, garantir la continuïtat i la fiabilitat de les observacions realitzades ininterrompudament durant més d'un segle.