Roquetes, dimecres, 18 de setembre de 2013. El projecte europeu SWING (“Short Wave critical Infrastructure Network based on a new Generation high survival radio communication system”), del qual són Co-beneficiaris el “Istituto Nazionale di Geofisica e Vulcanologia” (INGV), Itàlia, el “National Inter-University Consortium for Telecommunications” (CNIT), Itàlia, el “National Observatory of Athens” (NOA), Grècia, i l’Observatori de l’Ebre, celebrarà un seminari de divulgació sobre les seves activitats el proper 1 d’octubre de 2013 a l’Observatori de l’Ebre.

SWING està dissenyat per avaluar les amenaces i incrementar la conscienciació sobre la seguretat i el nivell de protecció d’Infraestructures Crítiques Europees (ICE) interdependents i/o anàlogues. El sistema SWING està pensat per reemplaçar les comunicacions de banda ampla per internet, mantenint el flux mínim d’informació essencial per al control i gestió de les ICE, en cas d’amenaces a gran escala, incloent atacs terroristes, capaces de malmetre els enllaços d’internet en la regió del Mediterrani.

El seminari es desenvoluparà durant el matí de 1 d’octubre i constarà d’una breu introducció i informació general sobre la sessió, d’una breu exposició sobre les activitats de l’Observatori i de la seva contribució al projecte SWING, i de tres xerrades tècniques sobre las activitats desenvolupades en el marc del projecte SWING. En elles es descriuran les pretensions i objectius del projecte, les incidències lligades a fallides en internet i l’arquitectura de les diferents capes físiques del sistema, i la nova tecnologia involucrada en el sistema SWING. El seminari es desenvoluparà en Anglès i acabarà amb una discussió entre assistentes i ponents. Poden descarregar-se l’agenda i documentació en aquest ENLLAÇ. Els interessats en assistir al seminari s’han d’inscriure tot enviant un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. indicant “SWING Seminar” en el assumpte i el Nom i Afiliació de l’interessat en el cos del missatge.