Observatori de l'Ebre

Seleccioni el seu idioma

Observatori de l'Ebre

Un any més, l'Observatori de l'Ebre s'uneix a la Setmana de la Ciència oferint una conferència i una Jornada de Portes Obertes. La jornada serà el dia 13 de novembre i tindrà lloc a la Sala Landerer de l'Observatori. Enguany, la conferència es titutula “Observació i control dels satèl·lits i les deixalles espacials” i serà a càrrec de Jaime Nomen Torres. 

La conferència, que tindrà lloc a les 11 hores, versarà en la descripció de les òrbites dels satèl·lits, la utilitat, els mètodes d'observació, catalogat i el control de riscos de col·lisions i reentrades, i del problema de les escombraries espacials.

Seguidament, a les 12:00, s'oferirà una visita guiada per les instal·lacions de l'Observatori on es podrà veure, entre d'altres, l'exposició del llibre/còmic “Observatori 1904” que té per objecte la divulgació de les activitats dutes a terme el centre al llarg de la història.

Jaime Nomen Torres, nascut a Tortosa, ha dedicat gran part de la seva vida a l'observació i detecció d'objectes propers a la Terra, principalment asteroides propers i satèl·lits. Nomen ha descobert nombrosos asteroides i NEOs (Near Earth Objects, objectes propers a la Terra). Actualment és responsable de l'Observatori DEIMOS Sky Survey, (Deimos-Space, Àrea tecnològica d'Elecnor), dedicat a l'observació i provisió de dades de satèl·lits i deixalles espacials. Ha estat director o consultor de diversos projectes per a l'ESA i la Comissió Europea, així com responsable de la provisió de dades òptiques al sistema SST Nacional i Europeu (EUSST) des del juliol del 2016, i a operadors de satèl·lits.

 CartellSetmanaCiencia2022