Observatori de l'Ebre

Seleccioni el seu idioma

Observatori de l'Ebre

Roquetes, dilluns, 04 de febrer de 2013. El grup GAMA (“Grup d’Anàlisi de situacions Meteorològiques Adverses”) de la Universitat de Barcelona, en col•laboració amb l’Observatori de l’Ebre, ha posat en marx el portal web LA RAMBLA (http://laramblablog.wordpress.com). Aquest espai web té com a objectiu principal ser un espai d’informació i prevenció enfront les inundacions, un espai dedicat a rememorar i compartir imatges, dades i experiències d’inundacions històriques. Però sobretot vol ser un espai participatiu on es doni veu a la ciutadania i un punt de trobada entre el món de la recerca i la societat. Amb aquest espai s’ha iniciat un projecte que vol anar més enllà de la transmissió unidireccional de coneixements d’una institució acadèmica cap a la població amb la intenció de crear un espai de diàleg i d’intercanvi de coneixements, finalment de trobada per incrementar la ‘cultura’ sobre les inundacions a Catalunya des d’un punt de vista científic i social. En apartats com ‘Aprenem’ o ‘Recordant’ es dona informació elaborada pels investigadors sobre aquests riscos i el seu impacte. Altres seccions com ‘Experiències, o ‘Fotografies’ estan destinades a compartir fotografies, testimonis o experiències sobre aquests fenòmens, i s’hi inclouen els documents que ens van arribant.

Aquesta acció ha estat coordinada per la Dra. M. C. Llasat, directora del Grup d’Anàlisi de situacions Meteorològiques Adverses (GAMA), el qual forma part del Departament d’Astronomia i Meteorologia de la Facultat de Física de la Universitat de Barcelona i ha comptat amb la participació dels investigadors/es del grup així com la col•laboració de l’Observatori de l’Ebre. L’acció ha rebut el suport de la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

Podeu seguir l’actualitat d’aquest espai a les xarxes socials mitjançant els perfils dels grups participants: Les pàgines de Facebook “GAMA - Riesgos Naturales - UB” i “Observatori de l’Ebre”, i a Twitter “@GAMA_UB” (hashtag #espailarambla) i “@obsebre”.