Observatori de l'Ebre

Seleccioni el seu idioma

Observatori de l'Ebre

Avui és el dia de la dona en la ciència i per aquest motiu publiquem aquest breu text de Victoria Canillas, física i doctoranda a l'Observatori de l'Ebre, en què anima les futures científiques a seguir sense perjudicis el camí emprès.
 
victoria canillasAvui, en el dia de la dona en la ciència, m'agradaria compartir amb vosaltres, però sobretot amb les futures generacions de noies que actualment s'estan formant en la branca de ciències, la meva experiència en el camp de la física.
 
Quan jo estudiava a l'institut vaig decidir fer la carrera de Ciències Físiques perquè m'apassionava tot el relacionat amb l'Univers i el Sistema Solar. Temps després, amb la meva especialització en Geofísica, he aconseguit començar un doctorat en aquest camp. Mai vaig pensar que tot el que a mi m'apassionava tant quan estudiava, tindria una repercussió tan alta sobre la societat.
 
Actualment des de l'Observatori de l'Ebre participo en un projecte en el qual modelem els corrents geomagnèticament induïts en línies d'alta tensió, que es poden ocasionar a conseqüència de les tempestes geomagnètiques. Aquests corrents poden circular, a través de les preses de terra, cap a les línies d'alta tensió i danyar els transformadors. A part de produir apagades, els costos econòmics podrien ser molt elevats per a molts sectors de la societat. Per aquest motiu ens interessa modelar quins punts de la xarxa elèctrica d'Espanya són més vulnerables a aquest fenomen.
 
Des de l'Observatori de l'Ebre animem a totes les futures científiques a què formin part de la ciència sense importar els prejudicis de gènere.
 
Com va dir Marie Curie "El camí del progrés no és ni ràpid ni fàcil".