Observatori de l'Ebre

Seleccioni el seu idioma

Observatori de l'Ebre

Llista de distribució

Subscriu-te a la nostra llista d'activitats per conèixer les darreres novetats

Subscriu-te

El diumenge 18 de novembre, en el marc de la Setmana de la Ciència 2018, organitzem la tradicional Jornada de Portes Obertes de l'Observatori de l'Ebre, amb una conferència, una exposició i una visita guiada gratuïta.

11:00. Conferència

Titol: “El telescopi solar Evershed, usos històrics i restauració per part de l’Escola D’Art de la Diputació a Tortosa (EADT). Intervenció sobre el plànol del tramvia entre Tortosa i l'Observatori (1905)”

Ponents: Amàlia Granell (EADT), Silvia Panadell (EADT) i Juan José Curto (OE).

Resum: “En aquesta conferència s’explicarà el funcionament del telescopi solar Evershed de l'Observatori de l'Ebre, es detallaran les conclusions científiques obtingudes amb les dades generades per aquest i, finalment, s'explicarà el procés de restauració que ha realitzat l'EADT, que permetrà d’incloure’l a l'exposició permanent de l’Observatori. També s’explicarà la intervenció de conservació i restauració d'un plànol de gran format: el plànol del tramvia entre Tortosa i l'Observatori, que data de 1905.”

12:00. Visita guiada

Després de la conferència, es realitzarà una visita guiada al centre. El circuit de la visita inclourà els pavellons astronòmic, meteorològic i sísmic, i també la biblioteca.

12:00. Exposició "Urban Sketch a l'Observatori".

Es tracta d’una exposició sobre l’Observatori, en col·laboració amb l'escola de dibuix Mà de llapis de Roquetes. S'exposaran dibuixos fets amb tècnica d’Urban Scketch, és a dir, documentant el lloc i el moment determinat en què es van fer, representant amb fidelitat les escenes que es presencien. S’usen diversitat d’estils i ferramentes de suport.

 

Cartell setmana ciència 2018 definitiu