Observatori de l'Ebre

Seleccioni el seu idioma

Observatori de l'Ebre

Llista de distribució

Subscriu-te a la nostra llista d'activitats per conèixer les darreres novetats

Subscriu-te

El diumenge 10 de novembre, en el marc de la Setmana de la Ciència, organitzem la tradicional Jornada de Portes Obertes de l'Observatori de l'Ebre, amb una conferència i una visita guiada gratuïta.
 
11:00 Conferència
 
Títol: “La ionosfera: una ferramenta i, a la vegada, obstacle per a les ràdio-telecomunicacions”.
 
Ponents: David Altadill, Estefania Blanch i Antoni Segarra (Observatori de l'Ebre, URL-CSIC).
 
Resum: A la ionosfera terrestre s'hi manifesten importants fenòmens d'origen terrestre i extraterrestre, com les aurores. Aquesta capa també afecta la propagació de les ones radioelèctriques, de manera que és, alhora, una ferramenta per a les radiocomunicacions terrestres, i un obstacle per a les comunicacions entre la Terra i l'espai. La ionosfera no és un medi tranquil, en ella s'hi manifesten una sèrie de pertorbacions que modifiquen el seu comportament afectant les comunicacions per ràdio. L'Observatori de l'Ebre investiga aquestes pertorbacions i treballa en sistemes per detectar-les i mitigar-ne els efectes sobre els sistemes de comunicació per ràdio.
 
12:00 Visita guiada
 
Després de la conferència, es realitzarà una visita guiada per les instal·lacions del centre. El circuit de la visita inclourà els pavellons astronòmic, meteorològic i sísmic, i també la biblioteca.
 
Cartell setmana ciència observatori ebre 2019 d