Observatori de l'Ebre

Seleccioni el seu idioma

Observatori de l'Ebre

 

 

  • Títol: Desenvolupament d’una reconstrucció avançada, d’alta resolució i consistent del cicle hídric terrestre mediterrani
  • Període: Gener 2022 - Desembre 2023
  • Codi: Contracte ESA No. 4000136272/21/I-EF
  • Pàgina web: https://www.4dmed-hydrology.org
  • Socis: El consorci està liderat per CNR-IRPI (Perugia, Itàlia) amb la col·laboració de 9 socis: Universitat de Tecnologia de Viena (TUWIEN, Àustria), Universitat de Ghent (UGent, Bèlgica), Fundació de Recerca CIMA (CIMA, Itàlia), ESTELLUS SAS (ESTELLUS, França), Observatori de l’Ebre (OBSEBRE, Espanya), Universitat Catòlica de Lovaina (KULeuven, Bèlgica), VANDERSAT B.V. (VANDERSAT, Països Baixos), EURAC Research - Accademia Europea di Bolzano (EURAC, Itàlia) i HydroSciences Montpellier (Institut de recherche pour le développement) (HSM, França).

Resum:

4DMED-Hydrology té com a objectiu desenvolupar una reconstrucció avançada, d’alta resolució i consistent del cicle hídric terrestre mediterrani utilitzant els últims desenvolupaments de les dades d’Observació de la Terra (EO) derivades de les missions ESA-Copernicus. En particular, aprofitant les iniciatives anteriors de l’ESA, 4DMED-Hydrology pretén:

  1. demostrar com aquesta capacitat EO pot ajudar a descriure les interaccions entre processos hidrològics complexos i pressió antropogènica (sovint difícil de modelar) en sinergia amb enfocaments basats en models;
  2. explotar les sinergies entre les dades EO per maximitzar la recuperació d’informació dels diferents components del cicle hídric (és a dir, precipitació, humitat del sòl, evaporació, escorrentia, descàrrega fluvial) per proporcionar una representació precisa del nostre entorn i sistemes avançats de suport a la decisió adaptats a un clima canviant per a una societat més resilient.

4DMED-Hydrology es centrarà en quatre àrees de prova, a saber, la conca del riu Po a Itàlia, la conca del riu Ebre a Espanya, la conca del riu Hérault a França i la conca del riu Medjerda a Tunísia, que són representatives dels climes, complexitat topogràfica, ús del sòl, activitats humanes i perills hidrometeorològics de la Regió Mediterrània (MR). Els productes desenvolupats s’estendran a tota la regió. Els productes basats en EO resultants (és a dir, conjunts de dades experimentals, productes EO) es posaran a disposició en un catàleg d’Open Science allotjat i operat per l’ESA.